Startujeme nový projekt „Artivismus – šance pro lepší soužití“

Startujeme nový projekt „Artivismus – šance pro lepší soužití“

Od 1. května 2021 začínáme realizovat nový projekt Artivismus – šance pro lepší soužití“ podpořený z Fondů EHP 2014 – 2021, program Kultura. Dvouletý projekt zahrnuje inovaci a rozšíření našich stávajících aktivit na poli etno-emancipačních kulturních akcí, jako jsou připomínky významných dnů romského národa, přípravu nových divadelních inscenací a vznik venkovních výstav pod hlavičkou Galerie Phundrado Vudar.
 
Komplexní projekt je zaměřený na současné romské umění a jeho zpřístupnění jak samotným Romům tak majoritní české společnosti. Naším cílem je také podpora etablování romských umělců v majoritním kulturním prostředí.
 
Na realizaci projektu se s námi budou podílet dva významní partneři: 1) norská organizace Kulturforening Iagori z Norska a 2) Centrum experimentálního divadla v Brně.
Ve spolupráci s nimi uvedeme více než 20 kulturních akcí, od těch multižánrových jako jsou oslavy Mezinárodního dne Romů nebo festival ARA FEST, přes premiéry dvou nových autorských divadelních představení až po realizaci výtvarných a fotografických výstav.
 
O akcích vás budeme informovat jak na webových stránkách tak na našem Facebookovém a Instagramovém profilu.