Spouštíme historicky první dobročinnou aukci
14. března 2023

Spouštíme historicky první dobročinnou aukci

Během fungování Galerie Phundrado Vudar jsme měli tu čest spolupracovat s mnoha skvělými umělci, kteří pro Galerii připravili úžasná umělecká díla. 
A vy máte máte možnost nyní některá z nich získat: v rámci letošních oslav Mezinárodního dne Romů spouštíme aukci, ve které si může vybraná díla vydražit.
Aukce začíná na internetovém portále Aukro.cz v neděli 2. dubna v 17 hodin a bude trvat 10 dní.
A jaká díla můžete v aukci získat?
Karel Cudlín: fotografie Tenkrát na Žižkově Fotografie velikosti 30x45cm - pigmentový tisk na barytu splňuje muzeální požadavky.
Autorem fotografie žižkovských Romů je přední český fotograf a člen skupiny 400 ASA Karel Cudlín, který absolvoval katedru fotografie pražské FAMU, kde se stal posléze docentem.
Spolupracuje s vydavatelstvími, televizními a filmovými produkcemi v České republice i v zahraničí. V letech 1997 až 2003 byl jedním z oficiálních fotografů prezidenta Václava Havla. Díky své schopnosti vytvořit důvěru a následně komunikovat s lidmi, které fotografuje,
vytvořil výjimečný dokumentární soubor zachycující několik generací Romů z této unikátní komunity z 80. a 90. let 20 století na starém Žižkově. Fotografie byla součástí stejnojmenné výstavy.
Maxim Muchow: ARA
Digitálně vytvořený obraz. Tisk na archivním papíře ve velikosti 30x45 cm. Maxim Muchow ukrývá paralelu k příjmení autora, který nechce pozornost strhávat primárně na sebe jako na civilní osobu, ale 100% na maximum na sebe jako výtvarníka a na dílo samotné. Je absolventem Fakulty Umění a designu Ladislava Sutnara. Svou inspiraci nachází v různých stylech od kultury hip-hopu, přes fantasy a komiks a to vše dokáže originálním způsobem míchat a leckdy navíc propojit s odkazy na klasická díla nebo naopak na aktuální situaci a dění. V jeho dílech vytvářených kombinovanou technikou pak můžeme objevit i spojení s urban kulturou,
street-artem a pop-artem a není pak náhodou, že sám Maxim uvádí mezi své oblíbené umělce jména jako je Banksy, Pasta Oner nebo Alec Monopoly. V jednotlivých dílech najdete i texty v romštině, kterou přirozeně kombinuje s obrazem a dalšími prvky.  
Dražené dílo vzniklo přímo pro výstavu Sar me oda dikhav, která byla vystavena v červenci 2022 v Plzni.
Karel Junek, Fotografie Holčička se psem
Vítězná fotografie soutěže Photo Open 2017
Fotografie ve velikosti 30x45 - pigmentový tisk na barytu.
Milan Junek je ojedinělým českým autorem, je jedním z mála romských fotografů. Ve své tvorbě se věnuje hlavně mužskému aktu a také fotgrafiím z romského prostředí
se sociálním akcentem. Z nepříznivého sociálního i rodinného prostředí se dokázal sám vypracovat na umělce, který je dnes známý u nás i ve světě, jeho snímky tisknou v evropských i amerických magazínech.